Like ons!
Niet Lopez, maar Bilbao blinkt uit bij Astana: 'Ik ben klaar om Lopez te ondersteunen'

Giro d'Italia

Niet Lopez, maar Bilbao blinkt uit bij Astana: 'Ik ben klaar om Lopez te ondersteunen'

Astana ging met Miguel Angel Lopez de Giro d'Italia in voor het podium, maar waar de Colombiaan al twee keer onderuit ging en nog geen indruk maakte bergop, daar is ploegmaat Pello Bilbao mee geslopen naar plek acht in het klassement. De Spanjaard aast op meer.

Bilbao, in februari 28 jaar geworden, reed een goede proloog en gaf in de bergen nog amper tijd toe. Hij staat een dikke twee minuten achter Simon Yates in het klassement. 'Ik wist dat ik na vorig seizoen een belangrijke stap heb gezet. In de Vuelta besefte ik al dat ik een goed niveau haal en dat gaf me vertrouwen. Ik kan competitief zijn in een ronde van drie weken. In de Giro wil ik dat ook laten zien.'

Dat lukt vooralsnog goed, al houdt Bilbao in het achterhoofd dat Lopez de kopman is. 'Ik had niet verwacht dat ik in de top-10 zou staan na tien dagen. Het stond niet op de planning, maar ik denk dat de proloog mij de kans gaf om zo hoog te staan. Later kon ik de grote mannen volgen en dat werkt motiverend. Ik ben klaar om de strategie van het team te volgen en de hele ploeg is klaar om Lopez te ondersteunen. Ook ik. En als de ploeg wil dat ik mijn goede positie nog een paar etappes behoud om meerdere kaarten te trekken, dan zal ik mijn best doen.' (foto: Twitter Bilbao)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven