Like ons!
Yates bang voor tijdrit: 'Dumoulin kan kloof van anderhalve minuut makkelijk dichtrijden'

Giro d'Italia

Yates bang voor tijdrit: 'Dumoulin kan kloof van anderhalve minuut makkelijk dichtrijden'

Simon Yates pakte zaterdag opnieuw seconden op zijn naaste belager Tom Dumoulin en zag zijn voorsprong groeien naar 1.24 minuten. Ondanks deze waardevolle seconden denkt de Brit dat het niet genoeg zal zijn om de Ronde van Italië op zijn naam te schrijven. Tegen Cyclingnews zegt de renner van Mitchelton-Scott: 'Ik ben blij wat we tot nu toe gedaan hebben, maar het is niet voldoende.'

'Het is niet genoeg voor mij om de Giro te winnen. De kloof is niet zo groot. Ik verwacht namelijk van hem dat hij dat makkelijk dichtrijdt in de tijdrit. Ik weet niet of ik tijd overhoud om nog met voorsprong de bergen in te duiken, maar hij kan makkelijk tijd pakken. Ik zal het desondanks blijven proberen', zegt Yates. 

Naast Dumoulin ziet Yates zijn landgenoot Froome, die uit de dood op leek te staan, ook als concurrent. 'Je moet Froome nooit uitsluiten. Hij heeft nooit een achterstand dat je kan zeggen dat hij helemaal weg is. Hij was zaterdag heel goed en vertrok op het juiste moment. Maar ik ben blij met mijn prestatie', besluit de Brit. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven