Like ons!
Yates denkt dat hij voorsprong verliest in tijdrit: 'Twee minuten kan verdampen in 35 kilometer'

Giro d'Italia

Yates denkt dat hij voorsprong verliest in tijdrit: 'Twee minuten kan verdampen in 35 kilometer'

Op Simon Yates lijkt deze Giro d'Italia geen maat te staan. De Brit van Mitchelton-Scott was op de Sappada opnieuw de beste. Op de twee zwaarste beklimmingen, de Monte Zoncolan en de Etna, moest hij nog respectievelijk Chris Froome en Esteban Chaves voor zich dulden, maar vandaag mocht Yates zelf weer eens zegevieren, nadat hij al op de Gran Sasso en Osimo gewonnen had. Na afloop deed hij zijn verhaal bij Eurosport.

'Na de afdaling zag ik dat we een klein gaatje hadden in onze groep en daarom gooide ik het tempo omhoog. Toen George Bennett aanging, voelde ik dat ik nog erg goed was. Daarna koos ik mijn eigen moment. De eerste keer mislukte, maar de tweede keer kwam ik echt weg', aldus Yates. 

'Dit is fantastisch. Ik ben heel blij en emotioneel vandaag. Ik heb alles gegeven', vervolgt de Brit. 'Het is een mooi gat wat ik heb, twee minuten op Dumoulin, maar ik denk hij die zo kan terugpakken in de tijdrit. Het kan verdampen in 35 kilometer. We zullen het zien.' (foto: Twitter Ross Andrewartha)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven