Like ons!
Nederland mag vasthouden aan roze droom: 'Kruijswijk koerste ook superieur'

Giro d'Italia

Nederland mag vasthouden aan roze droom: 'Kruijswijk koerste ook superieur'

Het lijkt uitzichtloos, het verschil van 2.11. Goed, Tom Dumoulin kan dinsdag misschien even het roze veroveren met een fenomenale tijdrit, maar het zijn de drie bergritten erna die angst inboezemen bij de Nederlandse wielerfan: Simon Yates vliegt elke berg op alsof het zijn laatste is. Telegraaf-journalist Raymond Kerckhoffs heeft echter hoop. En die hoopt haalt hij uit een zwarte dag in de Nederlandse wielerhistorie.

‘Hoewel de eindzege niet meer binnen handbereik lijkt te liggen, rijdt Dumoulin opnieuw een fantastische ronde. Hij handhaafde zich met zijn vechtlust, mentale weerbaarheid en vooral uitstekende calculatie van zijn krachten bij betere klimmers als Domenico Pozzovivo, Thibaut Pinot, Miguel Angel Lopez en Richard Carapaz. Hij heeft ze nog altijd achter zich, terwijl de lange tijdrit nog moet komen. Dat geeft aan dat hij op hoog niveau aan het klimmen is, waarschijnlijk zelfs beter dan vorig jaar’, schrijft Kerckhoffs.

Yates is ongenaakbaar en met nog vijf competitieve etappes te gaan, lijkt hem de zege niet meer te kunnen ontgaan. Maar: ‘Dumoulin moet zich blijven realiseren dat een grote ronde drie weken duurt', weet Kerckhoffs. 'In 2016 koerste Steven Kruijswijk ook superieur.’ De Nederlander reed tot en met etappe 19 in het roze, maar klapte toen op een sneeuwmuur. Weg roze. ‘Een grote ronde betekent drie weken lang achter iedere bocht gevaar. Overal kan het noodlot toeslaan, al ben en voel je je ongenaakbaar. Yates is nog lang niet de winnaar van deze Giro.’ (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven