Like ons!
'Lege' Aru geeft toch nog niet op in Giro; Italiaan dinsdag gewoon van start in tijdrit

Giro d'Italia

'Lege' Aru geeft toch nog niet op in Giro; Italiaan dinsdag gewoon van start in tijdrit

Fabio Aru zal de Giro d’Italia vooralsnog niet verlaten en staat morgen gewoon aan de start van de tijdrit. Dat meldt La Gazetta dello Sport. Zondag kwam de Italiaans kampioen geparkeerd te staan op één van de cols en kwam uiteindelijk op ruim negentien minuten binnen.

Tijdens de etappe werd de camera veelvuldig op Aru gericht, omdat het duidelijk was dat hij er de brui aan wilde geven. Omringd door ploegmaten en met de ploegleiding in het oor is Aru uiteindelijk toch over de streep gekomen. Op een rustdag kan immers alles veranderen, zal men hebben gedacht.

Er is ongetwijfeld geëvalueerd en uit die gesprekken is gekomen dat Aru door gaat, in de hoop nog een etappe te kunnen meepikken en de Italianen toch iets te geven om te kunnen juichen. Hoe het komt dat de UAE Emirates-renner niet in vorm is, is onduidelijk.

‘Het was mentaal en fysiek zwaar’, legde Aru na de etappe uit. ‘Ik had geen kracht, kon geen tempo houden, was leeg. Ik ben duidelijk niet goed en we moeten gaan uitvinden waarom. De rustdag zal helpen om wat op kracht te komen.’ Het is een emotioneel loodzware Giro voor de eerzuchtige Italiaan. ‘Dit is een ontzettende teleurstelling, die nog erger wordt door mijn wil om te winnen en mijn huidige onmacht.’

Alsnog is het afwachten hoe het verder gaat met Aru. Er komen nog drie zware bergritten aan, waarin het twee kanten op kan: een glorieus einde of tóch een vernederende ondergang. (Foto: Bettini Photo / UAE Emirates)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven