Like ons!
Froome geeft klassement niet op, maar: 'Zie niet in waar Simon in problemen gaat komen'

Giro d'Italia

Froome geeft klassement niet op, maar: 'Zie niet in waar Simon in problemen gaat komen'

Chris Froome is zwaar onder de indruk van landgenoot Simon Yates, die onbedreigd aan de leiding gaat in de Giro d’Italia en met aanvalslust al zijn seconden bij elkaar sprokkelt. Zelf staat Froome op ruime achterstand, maar gaat hij nog zeker voor het klassement.

‘Simon heeft geweldig gereden en heb nog geen moment van zwakte bij hem gezien’, zegt Froome op de persconferentie. ‘Ik zie niet in waar hij nog in de problemen gaat komen in de laatste week’, aldus de Brit, die bijna vijf minuten aan zijn broek heeft en zegt erg moe te zijn. Toch geeft hij het nog niet op. ‘Ik ga in de tijdrit alles geven, dan zien we het wel.’

Op de Zoncolan leek Froome zich te herpakken en weer serieus mee te gaan doen voor de eindoverwinning, maar in de etappe van zondag ging het alweer fout. ‘Dat ik zondag tijd verloor had met mijn inspanningen op de Zoncolan te maken’, beseft Froome. ‘Maar daar heb ik geen spijt van. De Zoncolan is de meest iconische aankomst van deze Giro, daarom heb ik alles in dei klim gestopt. Het is een moment dat ik de rest van mijn leven niet meer ga vergeten.’ (foto: Twitter Froome)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven