Like ons!
Giro-ploegleiders zien het somber in voor Dumoulin; Yates verliest 1:20 tot 1:40 in tijdrit

Giro d'Italia

Giro-ploegleiders zien het somber in voor Dumoulin; Yates verliest 1:20 tot 1:40 in tijdrit

De ploegleiders en teambazen van de verschillende Giro-teams zien Tom Dumoulin dinsdag niet in het roze rijden na de tijdrit. Dat blijkt uit een rondvraag van Cycling Weekly, dat verschillende insiders om hun mening vroeg.

‘Hij kan 1:30 of 1:40 goedmaken’, denkt Giuseppe Martinelle van Astana. ‘Het gaat niet genoeg zijn om het klassement te winnen, al wordt hij beter.’ Die mening deelt Steven De Jongh van Trek-Segafredo. ‘Het gaat heel close worden in Rome. Ik denk dat Dumoulin 1:20 tot 1:30 goed kan maken.’

Tristan Hoffman van Bahrain-Merida denkt aan dezelfde cijfers als De Jongh. ‘Afhankelijk van de wind zo’n veertig seconden per tien kilometer. Bij tegenwind kan Dumoulin meer pakken, want dan gaat het om power.’ Marc Sergeant van Lotto Soudal denk aan 90 tot 100 seconden.

Stefano Zanatta van Bardiani ziet het nog het meest rooskleurig in voor Dumoulin. ‘Meer dan twee minuten, ook al is Yates goed.’ Tijdrijder Ryan Mullen verwacht dat Yates meer dan normaal kan. ‘De roze trui zal hem wat extra paardenkrachten geven.’ Ploegleider Arthur van Dongen van Sunweb dacht aan een minuut. En Dumoulin zelf? ‘De verschillen zullen gering zijn’, zegt hij na de verkenning tegen de NOS. (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven