Like ons!
Campenaerts hoopt Dumoulin nu wél te kloppen: 'Ik heb me elke dag kunnen sparen'

Giro d'Italia

Campenaerts hoopt Dumoulin nu wél te kloppen: 'Ik heb me elke dag kunnen sparen'

Victor Campenaerts is één van de grootste bedreigers voor Tom Dumoulin als het gaat om de ritzege in de tweede etappe van de Giro d’Italia. In de openingstijdrit kwam de Belg al dichtbij en gezien zijn focus volledig op de race tegen de klok ligt, zal dat dinsdag waarschijnlijk niet anders zijn.

‘Ik denk dat ik nog heel fris ben. Ik heb me eigenlijk elke dag gespaard. Ik heb het gevoel dat ik weinig krachten heb verspeeld en dat Dumoulin en Dennis toch diep zijn gegaan’, zegt Campenaerts, die als enige van het favoriete drietal niet meedoet voor het klassement. ‘Zulke ronderenners zijn natuurlijk goed in niet verzwakken in de derde week, maar het kan een voordeel zijn dat ik me iedere dag heb kunnen sparen’, aldus de Europees kampioen tijdrijden tegen Sporza.

Het ruim 34 kilometer lange parcours moet de renner van Lotto Soudal ook veel beter liggen dan die in Jeruzalem. ‘En toen was ik er al dichtbij. Ik ga vol voor de winst en ik denk dat het mogelijk is.’ Dumoulin weet wat hij van Campenaerts kan verwachten. ‘Victor rijdt de laatste week best goed. In de eerste week vond ik hem niet goed. Ik zie dat hij overschot heeft, maar dat hij zich spaart. Dat was in de eerste week niet het geval. Hij heeft een kans, maar ik doe mijn best om het niet te laten gebeuren’, aldus de nummer twee van het klassement.’ (foto: Twitter Campenaerts)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven