Like ons!
Dumoulin hoopt op gunstige wind: 'Kan wel 55 rijden, maar dan vallen de verschillen mee'

Giro d'Italia

Dumoulin hoopt op gunstige wind: 'Kan wel 55 rijden, maar dan vallen de verschillen mee'

Tom Dumoulin was naar de klote na de zware bergrit van zondag. Dat is hij op de rustdag nog steeds, maar toch stapte hij op de fiets om de tijdrit te verkennen. Daar moet hij zijn roze droom in leven houden.

‘Supersnel, de wind stond pal vanachter’, was de conclusie van Dumoulin na de verkenning. Het is één rechte weg naar het zuiden, een soort racebaan. Voordelig? Voor mij niet’, krijgt de NOS te horen. ‘Yates moet wel een hele slechte tijdrit rijden, wil hij meer dan twee minuten op mij verliezen. Als je vol wind in de rug hebt en je gaat op je tijdritfiets liggen, rijd je vanzelf al vijftig. Dan kan ik heel hard mijn best doen en 55 rijden, maar dan vallen de tijdsverschillen mee.’

En dus is het hopen dat de wind draait, zoals voorspeld, het liefst pal tegen. Dan kan Dumoulin met zijn power de lichtere Yates flink pijn doen. De vorm is er in ieder geval. ‘Ik ben gewoon heel erg goed bezig. Ik ben op het fysieke niveau van vorig jaar, maar toen was het parcours meer in mijn voordeel en was er geen Yates die er bovenuit stak. Het vertekent misschien een beetje, want ik  ben heel goed bezig. Maar Yates is gewoon veel te sterk op het moment.’ (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven