Like ons!
Van Emden redelijk tevreden met tijdritparcours: 'Klimmetje steiler dan verwacht'

Giro d'Italia

Van Emden redelijk tevreden met tijdritparcours: 'Klimmetje steiler dan verwacht'

Jos van Emden won vorig jaar de afsluitende tijdrit van de Giro d’Italia. De LottoNL-Jumbo-renner heeft dan ook zin in de tijdrit die dinsdag op het programma staat. Zeker na het verkennen van het parcours, dat hem op het lijf geschreven is.

‘Ik ga nu niet roepen dat ik even de tijdrit zal winnen’, is Van Emden voorzichtig tegenover het Algemeen Dagblad. ‘Ik heb in het verleden nog geen tien van dit soort ritten gewonnen. Rohan Dennis en Tom Dumoulin lijken me meer de favoriet.’

Maar hij kan niet ontkennen dat het parcours hem goed ligt. ‘Ik ben wel tevreden. Het is niet helemaal vlak. Op tien kilometer van de finish zit er een klimmetje, dat wel iets steiler is dan verwacht. Daar móet ik fatsoenlijk over geraken en niet opgeblazen aan die heuvel beginnen, want dan is het over en uit. En de race indelen is nogal eens een probleem voor mij’, erkent Van Emden.

‘Ik heb liever tijdritten waar je niet bij hoeft na te denken en waar je van start tot finish volle bak kunt beuken. Het is afwachten hoe ik de inspanningen van de voorbije twee weken heb verteerd. Vanmorgen werd ik heel moe wakker, maar toen ik met George Bennett over het parcours reed, ging het alweer’, besluit de tijdrijder. (foto: LottoNL-Jumbo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven