Like ons!
Dumoulin kijkt uit naar de tijdrit, maar: 'Yates moet héél slecht rijden om roze te verliezen'

Giro d'Italia

Dumoulin kijkt uit naar de tijdrit, maar: 'Yates moet héél slecht rijden om roze te verliezen'

Tom Dumoulin kijkt uit naar de tijdrit van dinsdag in de Giro d'Italia. De specialist kan mogelijk daar een gooi doen naar de roze trui in de Giro d'Italia, maar heeft er na verkenning van het parcours weinig vertrouwen in dat hij genoeg tijd op Simon Yates kan pakken.

'Vandaag hadden we wind mee. Als dat morgen ook zo is, dan zullen de verschillen klein blijven. Yates moet dan wel een erg slechte tijdrit rijden om het roze aan mij te verliezen', verwacht de Maastrichtenaar. Het parcours van de 34 milometer lange tijdrit is relatief vlak met een kleine klim. Dumoulin staat ruim twee minuten achter de rozetruidrager, waar hij in de eerste tijdrit in Jeruzalem slechts twintig seconden wist te pakken op Yates.

'Dit parcours is totaal anders; Jeruzalem was een van de lastigste die ik ooit heb gereden. Morgen is het meer rechttoe rechtaan en is het parcours supersnel. Op het einde zitten een paar bochten, maar voor de rest is het gewoon stampen. Dat is niet ideaal voor mij, maar ook op dit soort parcoursen heb ik gewonnen. Ik maak me geen zorgen, maar ik zou graag nog een tijdrit op mijn naam schrijven.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven