Like ons!
Dumoulin over snelle Zoncolan-klimtijden: 'Weet alleen dat ik het schoon heb gedaan'

Giro d'Italia

Dumoulin over snelle Zoncolan-klimtijden: 'Weet alleen dat ik het schoon heb gedaan'

Tom Dumoulin reed zaterdag als vijfde over de finish op de Monte Zoncolan en verloor daarmaa 37 seconden op winnaar Chris Froome. Toch was de Nederlander, net als zijn concurrenten, vrij snel als alle eindtijden van de klim worden vergeleken met andere jaren.

De Volkskrant meldt dat er na zaterdag vragen waren over het feit dat de klimtijden van de grote mannen niet zo heel ver achter die uit de snelste jaren lagen. In 2007 klom de winnaar het snelst, maar dat deed hij met doping. 'Mijn tijd was best goed, ja. Ik begrijp dat er vragen zijn. Maar wat kan ik erover zeggen? Ik weet alleen dat ik het schoon heb gedaan', aldus Dumoulin.

Toen de balans op de Zoncolan werd opgemaakt, kon worden geconcludeerd dat de nummers één tot en met vier van afgelopen zaterdag in de top-10 van snelste tijden ooit op de Zoncolan staan. Froome reed de klim op in 39 minuten en 58 seconden en staat daarmee zesde. Simon Yates (zevende), Domenico Pozzovivo (achtste) en Miguel Angel Lopez (tiende) reden ook hard. De snelste tijd staat nog steeds op naam van Gilberto Simoni, die in 2007 in maar liefst 39 minuten en drie seconden boven was. (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven