Like ons!
[Update] Aru: 'Onderweg enkele renners ingehaald en daar reden ook motoren en auto's'

Giro d'Italia

[Update] Aru: 'Onderweg enkele renners ingehaald en daar reden ook motoren en auto's'

Fabio Aru, Mads Pedersen en Diego Ulissi hebben een tijdstraf ontvangen na de tijdrit in de Giro d'Italia. Het trio werd bestraft voor het stayeren achter een ploegmaat of een ploegwagen.

Aru kreeg een straf van twintig seconden aan zijn broek en zakte daardoor van plaats zes naar acht in de uitslag. Diego Ulissi reed naar die achtste plaats, maar is nu te vinden op plek 45, twee minuten achter zijn gereden tijd.

Pedersen mocht nog even hopen op de etappezege, maar werd uiteindelijk twaalfde. Vooralsnog twaalfde, want dertig strafseconden later vond hij zich terug op de negentiende plaats. Tevens waren er tijdstraffen voor Valerio Conti (2 minuten), Ben Hermans en Remi Cavagna (beiden 30 seconden). Opvallend is dat liefst drie UAE-renners werden bestraft.

Update - 11.40 uur (23 mei 2018)
UAE Emirates en Fabio Aru hebben de tijdstraffen voor drie renners van de ploeg na de tijdrit van dinsdag geaccepteerd, zo vertellen ze aan Cyclingnews. Aru kreeg twintig seconden aan de broek voor stayeren, ploegmaats Diego Ulissi en Valerio Conti maar liefst twee minuten. 'Dankzij de tifosi die mij aanmoedigde toen ik uit de bus kwam, heb ik besloten om er vol voor te gaan in de tijdrit. Ik respecteer de beslissing van de jury, maar ik had niet de intentie om vals te spelen. Onderweg heb ik enkele renners ingehaald en daar reden dus ook motoren en auto's. De jury heeft mij misschien bestraft omdat ik zonder bijbedoelingen een voertuig vlak voor me had rijden.'

Die lezing onderschrijft ook UAE-manager Giuseppe Saronni, al bekent hij ook schuld als het gaat om Ulissi en Conti, die voor langere tijd profiteerden. 'In een tijdrit in de laatste week, met sommige renners niet meer in het klassement, kan het soms gebeuren dat renners van een slipstream profiteren. Dat moet voorkomen worden, maar er valt niet zoveel over te discussiëren. Natuurlijk accepteren en respecteren wij de beslissing van de jury.' (foto: UAE Emirates/Bettini Photos)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven