Like ons!
Ontredderde Campenaerts maakt Giro niet af na teleurstellende tijdritmissie

Giro d'Italia

Ontredderde Campenaerts maakt Giro niet af na teleurstellende tijdritmissie

Victor Campenaerts is na zijn teleurstellende tijdrit uit de Giro d’Italia gestapt. Dat heeft hij laten weten in een persbericht van de ploeg. Campenaerts richtte zijn volledige Giro op de twee tijdritten, maar faalde in de missie om tenminste één van de etappes te winnen.

‘Ik ben ontgoocheld over het resultaat van vandaag, zeker omdat ik met hoge verwachtingen startte’, zegt Campenaerts. ‘Twee dagen geleden trapte ik tijdens een rit in lijn gedurende veertig minuten een hoger wattage dan vandaag. Dat verwacht je niet als tijdrijder zijnde.’

‘In tijdritten die aan het begin van een grote ronde liggen kan ik me meten met de wereldtop. Valt die tijdrit later in een wedstrijd, zoals vandaag, verlies ik een paar procent van mijn niveau. Dat wordt een aandachtspunt voor de toekomst. In overleg met de ploegleiding heb ik besloten morgen niet meer van start te gaan’, aldus de Lotto Soudal-renner.

Campenaerts werd derde in de openingstijdrit in Jeruzalem. Dinsdag reed de Belg naar een elfde plaats. Campenaerts mikt nu op de tijdrit in het Criterium du Dauphiné.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven