Like ons!
Yates ontkent dopinggebruik na korte schorsing in 2016: 'Er is toen een fout gemaakt'

Giro d'Italia

Yates ontkent dopinggebruik na korte schorsing in 2016: 'Er is toen een fout gemaakt'

Simon Yates was na de tijdrit opgelucht, want hij had het roze nog om de schouders en een minuut speling voor de laatste week. Echter blijft de Brit van Mitchelton-Scott voorzichtig. Er is al veel gebeurd in een derde week. Roze dromen die uiteen spatten. Maar toch… de voorsprong is groter dan verwacht.

‘Dit was mijn beste tijdrit ooit’, zei Yates terecht na te zijn aangekomen in Rovereto. De klimmer, die al vaak zijn aanvalslust toonde, vloog over het parcours. Voor zijn doen in ieder geval. En dus is de hoop op een feest in Rome nog zeker niet vervlogen. ‘Ik voel me steeds meer vermoeid en er komen nog drie heel zware bergritten aan’, houdt Yates een slag om de arm. ‘Iedereen die binnen tien minuten staat, is een gevaar. Er zijn al veel bizarre ontknopingen geweest, dus vooruitlopen op de eindzege doe ik zeker niet.’

Terugblikken op het verleden doet Yates nog wel even, daarnaar gevraagd. Waar Chris Froome tegenwoordig vaak het mikpunt is van haat en nijd, vanwege zijn salbutamol-zaak, werd Yates in 2016 enkele maanden geschorst. Toen testte de Brit positief op Terbutaline, vergelijkbaar met salbutamol. En dat roept vragen op, zeker gezien hij nu elke berg omhoog vliegt. ‘Er is toen een fout gemaakt’, beweert Yates. ‘De fout lag bij de ploegarts die vergeten was een attest aan te vragen voor dat astmamedicijn. Dat was een puur administratieve fout en absoluut geen dopingzaak’, laat ploegleider Matthew White weten op de persconferentie, opgetekend door De Telegraaf.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven