Like ons!
'Tom vindt dat hij aan zijn stand verplicht is om deze tijdrit te winnen, daarom is hij zo goed'

Giro d'Italia

'Tom vindt dat hij aan zijn stand verplicht is om deze tijdrit te winnen, daarom is hij zo goed'

De reactie van Tom Dumoulin na zijn ietwat teleurstellende Giro-tijdrit heeft indruk gemaakt op ploegleider Arthur van Dongen. Deze had niets dan lof voor zijn klassementsman en probeert hem een hart onder de riem te steken.

‘Ik vind zijn reactie wel mooi hoor. Dat tekent precies zijn karakter. Tom vindt dat hij aan zijn stand verplicht is om deze tijdrit te winnen. Zo zit hij in elkaar en daarom is hij ook zo goed’, zegt Van Dongen tegen De Telegraaf. Maar toch is er niet alleen verlies geleden. ‘Hij zet de rest natuurlijk wel op flinke afstand. Hij lag eerst ‘gewoon’ op podiumkoers, maar nu op heel stevige podiumkoers. Dat zal hij zich ook gaan realiseren’, weet Van Dongen.

Marc Reef, die andere ploegleider, weet ook dat de koers nog niet gelopen is en ziet ook bergop nog kansen voor Dumoulin. Zoals de eerste bergrit naar Prato Nevoso is vergelijkbaar met de etappe in 2017 naar Oropa, die Dumoulin won. De rit is nagenoeg vlak, met daarna een slotklim van bijna 14 kilometer aan zo’n 7 procent. ‘Dit is inderdaad vergelijkbaar en iets wat Tom goed ligt’, weet Reef. ‘Al had hij toen echt superbenen en heeft hij die nu nog niet gehad.’ (Foto: Team Sunweb)

Advertentie:
Wat heeft zijn derde plaats in de tijdrit Tom Dumoulin opgeleverd?

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven