Like ons!
Dumoulin met vertrouwen aan start 18e etappe: 'Dit ziet er uit als een goede rit voor mij'

Giro d'Italia

Dumoulin met vertrouwen aan start 18e etappe: 'Dit ziet er uit als een goede rit voor mij'

Tom Dumoulin staat 56 seconden achter Simon Yates in het algemeen klassement van de Giro d'Italia. Met nog drie bergetappes te gaan, is er dus nog van alles mogelijk. Dumoulin blikte op Cyclingnews vooruit op de etappe van donderdag, met aankomst op de Prato Nevoso. 'Ik heb hem nog nooit beklommen, maar het profiel ligt me wel.'

Iets minder dan een minuut moet Dumoulin goed maken en op Yates en daarvoor heeft de Nederlander nog maar een paar etappes. 'Het is elke dag mogelijk om tijd te winnen, maar tot op heden is hij te sterk. In de komende dagen moeten mijn benen twee keer zo goed zijn als die van hem om te winnen. 

Over de etappe van donderdag met aankomst op de Prato Nevoso is Dumoulin positief gestemd. 'Het ziet er uit als een goede etappe voor mij. Het is een beetje hetzelfde als Oropa vorig jaar.' Op Oropa won Dumoulin, in de roze trui, de etappe voor Ilnur Zakarin, Mikel Landa en Nairo Quintana. Op Adam Yates pakte Dumoulin toen overigens 41 seconden. 'Ik heb de klim nog nooit gereden maar het profiel ligt me wel. We zullen zien of ik iets goed kan doen, het zal allemaal liggen aan de benen.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven