Like ons!
Schachmann wint op Prato Nevoso, Dumoulin pakt 28 seconden terug op gekraakte Yates

Giro d'Italia

Schachmann wint op Prato Nevoso, Dumoulin pakt 28 seconden terug op gekraakte Yates

Maximilian Schachmann heeft de achttiende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Hij versloeg Ruben Plaza en Mattia Cattaneo in een episch gevecht bergop. Tom Dumoulin pakte bijna een halve minuut terug op Simon Yates.

Tot aan de slotklim was de etappe niet spannend. Een kopgroep van twaalf man, bestaande uit Davide Ballerini, Mattia Cattaneo, Christoph Pfingsten, Ruben Plaza, Viacheslav Kuznetsov, Jos van Emden, Boy van Poppel, Marco Marcato, Giuseppe Fonzi, Alex Turrin, Maximilian Schachmann en Michael Morkov, kreeg een voorsprong van bijna een kwartier en mocht vechten voor de etappeoverwinning. Het was Van Poppel die op twintig kilometer van de streep het bal opende, maar hij werd op twaalf kilometer van de meet teruggegrepen en gelost.

In de kilometers die volgden waren er heel veel aanvallen, die het beste werden geïncasseerd door Cattaneo, Schachmann en Plaza. Het trio vocht voor de zege, maar Schachmann was duidelijk de sterkste en won terecht. 

Daarna ontbrandde het gevecht in het klassement, met verschillende aanvallen. Onder meer Miguel Angel Lopez en Richard Carapaz gingen weg, totdat Tom Dumoulin op zijn pedalen ging staan. Hij viel samen met Domenico Pozzovivo en Chris Froome aan en werd opgepikt door Wout Poels. De nummer twee van het klassement pakt 28 seconden terug op Yates, die kraakte en maakt het verschil 28 seconden.

Uitslag etappe 18
1. Maximilian Schachmann
2. Ruben Plaza
3. Mattia Cattaneo
4. Christoph Pfingsten
5. Marco Marcato
6. Michael Morkov
7. Viacheslav Kuznetsov
8. Jos van Emden
9. Alex Turrin
10. Davide Ballerini

Algemeen klassement
1. Simon Yates
2. Tom Dumoulin +0.28
3. Domenico Pozzovivo +2.43
4. Chris Froome +3.22
5. Thibaut Pinot +4.24
6. Miguel Angel Lopez +4.54
7. Rohan Dennis +5.09
8. Pello Bilbao +5.54
9. Richard Carapaz +5.59
10. Patrick Konrad +7.05

Later meer!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven