Like ons!
Poels wil nog top tien bereiken met 'sloopwerk': 'Hopelijk worden wij niet gesloopt'

Giro d'Italia

Poels wil nog top tien bereiken met 'sloopwerk': 'Hopelijk worden wij niet gesloopt'

Wout Poels hoopt in de laatste week van de Giro d’Italia de top tien van het algemeen klassement nog binnen te sluipen. Dat zegt de meesterknecht van Chris Froome tegen de NOS, voorafgaand aan de achttiende etappe.

‘Ik kijk ernaar uit. Als je goede benen hebt is het mooi om te doen’, zegt Poels over de laatste zware bergritten. De Nederlander is altijd beter in de derde week. ‘Ik denk dat ik iets beter herstel dan anderen, dus hopelijk ben ik in deze derde week ook goed.’ Het is dan ook niet ondenkbaar dat de Sky-renner nog de top tien betreedt. ‘Het zit wel in je hoofd, maar het doel is natuurlijk Chris bijstaan. Alles wat er voor jezelf bijkomt is mooi meegenomen. Top tien zou leuk zijn.’

Het doel voor de achttiende etappe is simpel: Froome helpen. Interviewer Han Kock omschrijft het als ‘sloopwerkzaamheden. ‘Dat is een goede omschrijving, ja’, lacht Poels. ‘Hopelijk kunnen we slopen en worden we zelf niet gesloopt. Het doel is om Chris op het podium te krijgen, hij staat er maar veertig seconden vanaf. Maar er hoeft maar iets te gebeuren en je kan al heel veel tijd goedmaken’, sluit Poels ook Giro-winst nog niet uit. (Foto: Social media Wout Poels)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven