Like ons!
Palestijnse protesten rondom laatste etappe Giro d'Italia in Rome

Giro d'Italia

Palestijnse protesten rondom laatste etappe Giro d'Italia in Rome

Ondanks dat het door de overheid verboden is, zal er rondom de slotetappe van de Giro d’Italia in Rome een protest zijn. Dat schrijft De Telegraaf. De demonstranten zijn van mening dat de Palestijnse gemeenschap in een kwaad daglicht is gesteld tijdens de Giro-start in Jeruzalem en de etappes door het land.

De actievoerder willen de ‘groene zone’, waar geen demonstraties mogen worden gehouden te kleuren in de kleuren van de Palestijnse vlag. Men roept de inwoners op om de straten vol te hangen met rode, groene, zwarte en witte doeken om de kleuren van de Palestijnse vlag tentoon te stellen. Ook is er een demonstratie.

Volgens de protestanten is de Giro-start in het Israëlische gedeelte van Jeruzalem vooral gebruikt voor propagandadoeleinden. Palestina en Israël hebben al tijden een broze relatie en volgens de actievoerders zou Israël zich dusdanig hebben geprofileerd in de Giro dat de ruzie vooral op het bord van de Palestijnen wordt geschoven. De protestanten komen naar eigen zeggen op voor de rechten van de Palestijnse gemeenschap. (Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven