Like ons!
Erop of eronder voor Dumoulin: 'Hij zal een perfect moment uitzoeken om aan te vallen'

Giro d'Italia

Erop of eronder voor Dumoulin: 'Hij zal een perfect moment uitzoeken om aan te vallen'

Tom Dumoulin zal ook in de koninginnenrit van de Giro d’Italia zeker een poging doen om aan te vallen. Dat denkt Erik Breukink in gesprek met De Telegraaf. De oud-renner voorspelt dat alles van de vorm van de dag zal afhangen.

‘Het is toch heel verrassend dat Dumoulin op maar één col tijd terug weet te pakken. Dat betekent dat hij fit is en Yates een stukje minder’, zegt Breukink. ‘Bij Mitchelton-Scott moeten ze vertrouwen houden en hopen dat Yates goed herstelt. Maar het was toch wel een mooie actie van Dumoulin, die versnelling. Hij heeft op eigen kracht dit verschil gemaakt.’

Vrijdag wachten er vier cols en dus kan het alle kanten op gaan. ‘Hoe zijn de benen van Dumoulin en Yates? Daar gaat alles om draaien. Dumoulin zal een perfect moment uitzoeken om aan te vallen, waarschijnlijk op de laatste col. Maar het belang van de andere klimmers speelt steeds meer een rol. Als je op zo’n dag geparkeerd komt te staan, kun je zo een paar minuten verliezen en het podium mislopen’, waarschuwt Breukink. (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven