Like ons!
'In zó'n korte tijd een halve minuut verliezen, daar moet Yates vrijdag last van hebben'

Giro d'Italia

'In zó'n korte tijd een halve minuut verliezen, daar moet Yates vrijdag last van hebben'

Simon Yates zal vrijdag ook last hebben van de tik die hij op de Prato Nevoso kreeg van Tom Dumoulin. Dat stelt Algemeen Dagblad-analyticus Thomas Dekker. De mentale klap komt volgens de oud-renner hard aan bij de rozetruidrager.

‘Ik had het niet gedacht. Ik dacht: Yates is zó vinnig, die zit meteen op het wiel. Dat deed hij ook, maar hij brak en de hele Giro ligt weer open’, begint Dekker. ‘Met twee van deze zware bergritten is alles nog mogelijk. Yates heeft hier een klap opgelopen. Hij was zo vol van zelfvertrouwen de laatste weken. Hij wist dat deze klim Tom beter lag, maar in zó’n korte tijd bijna een halve minuut verliezen, daar moet hij vrijdag last van hebben’, denkt Dekker.

Aan de andere kant is daar de moraal van Dumoulin die een flinke opsteker zal hebben gekregen. ‘Hij moet zin in de komende etappes hebben. Die twee dagen, daar moet je naar uitkijken. Als je dat doet, dan ben je nog fris en zijn alle mogelijkheden er nog om die roze trui in Rome om zijn schouders te hebben. Ik kijk ernaar uit en ik hoop Tom Dumoulin ook.’ (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven