Like ons!
Mitchelton-Scott vooral trots: 'Simon heeft spectaculair gereden met drie etappezeges'

Giro d'Italia

Mitchelton-Scott vooral trots: 'Simon heeft spectaculair gereden met drie etappezeges'

Bij Mitchelton-Scott overheerste vrijdag na de negentiende etappe vooral trots. De ploeg had lang de Giro in zijn greep met Simon Yates, maar de Brit werd in de loodzware rit op 38 minuten gereden.

In een prachtig kijkje achter de schermen zien we dat er bij de ploeg nog veel motivatie was op de vrijdagochtend. Met Yates nog in het roze was er ook niets aan de hand. 'Er is hierna nog maar één dag te gaan, maar dit is een grote dag', klinkt het motiverend in de teambus. Er wordt met schrik, maar ook met motivatie uitgekeken naar de gruwelijke bergetappe.

Hoe anders klinkt het na afloop, als Yates zijn roze trui kwijt is. We zien afgepeigerde gezichten en een vriendin die minutenlang een troostende knuffel uitdeelt aan Yates. Roman Kreuziger: 'Simon heeft spectaculair gereden met drie etappezeges, maar het is een zware wedstrijd. Dit kan gebeuren. Het is jammer.' En om af te sluiten horen we: 'Het is makkelijk om te tonen dat je een sterke ploeg bent als het goed gaat, maar het is belangrijker om te tonen dat je sterk bent als het moeilijk is. Simon is een kampioen en we kunnen niets negatiefs over hem zeggen na de afgelopen twee weken.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven