Like ons!
Pinot schaamt zich voor rol als profiteur: 'Op gegeven moment aan jouw podium denken'

Giro d'Italia

Pinot schaamt zich voor rol als profiteur: 'Op gegeven moment aan jouw podium denken'

Thibaut Pinot was vrijdag een belangrijke spil in het web, waarmee de Giro op zijn kop werd gezet. De Fransman kon mee met Tom Dumoulin op de Finestre en was lang van dienst voor de Nederlander. Pinot hield uiteindelijk echter ook de benen stil in de vallei.

De renner van Groupama-FDJ profiteerde optimaal van het werk van Dumoulin, die in de achtervolging was op Chris Froome. Ploegmaat Sebastian Reichenbach hielp wel, maar ging simpelweg niet hard genoeg. 'Iedereen zat zonder teamgenoten, behalve ik. Toen Froome aanviel, was het ieder voor zich. Ik was blij dat ik met Dumoulin reed, maar helaas hielpen de anderen niet mee. Daar hou ik niet van, maar op een gegeven moment moet je ook aan jouw podium denken. Dus ben ik gaan rijden zoals de anderen. Ik wil nu mijn podium verdedigen.'

Pinot zegt het bijna schaamtevol, al was zijn actie misschien wel logisch toen bleek dat Richard Carapaz en Miguel Angel Lopez niet van plan waren om één trap mee te helpen. Voor Pinot restte zo het verdedigen van plek drie in het klassement na een loodzware dag. 'Ik ben heel blij met mijn dag. Ik denk dat we vandaag een stukje Giro-historie hebben geschreven. Het was een knotsgekke etappe en zo'n rit blijft je hele carrière bij. Het was een verrassende aanval en iedereen was overal.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven