Like ons!
Merckx kiest Froome: 'Dumoulin heeft in de achtervolging niet minder energie verbruikt'

Giro d'Italia

Merckx kiest Froome: 'Dumoulin heeft in de achtervolging niet minder energie verbruikt'

Chris Froome viel vrijdag aan zoals Eddy Merckx in zijn beste dagen, maar het is niet de reden waarom Merckx kiest voor Froome als eindwinnaar van de Giro. De oud-renner denkt vooral dat vrijdag iedereen geleden heeft.

'Ik denk dat Froome het haalt. De Brit heeft gisteren een geweldige inspanning geleverd - dat was een heel knap nummer en heel mooie koers - maar Dumoulin heeft in de achtervolging niet minder energie verbruikt. Volgens mij is de Nederlander moe, én hij staat alleen. Dumoulin heeft geen ploeg, Froome wel. Sky was gisteren heel sterk. Dat laatste gaat volgens mij veel bepalen', aldus Merckx in Het Laatste Nieuws.

José De Cauwer houdt nog een kleine slag om de arm. 'Volgens mij maakt het niet uit wie nog een ploeg heeft en wie niet. We zijn in de voorlaatste dag van de Giro, we krijgen een rit van meer dan 200 kilometer met opnieuw drie zware beklimmingen: wie nog het frist is, zal het halen. Froome heeft natuurlijk de beste papieren. De enige bedenking die ik nog heb, en waar Dumoulin zich moet aan optrekken, is dat Froome de dag na zijn ritzege op de Zoncolan ook een dip kende. Misschien is hij nog niet helemaal top en is zijn recuperatie nog wat minder.' (foto: fragment Sporza)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven