Like ons!
Ploegleiders Dumoulin houden hoop: 'Iedereen is moe, maar zullen tot de finish vechten'

Giro d'Italia

Ploegleiders Dumoulin houden hoop: 'Iedereen is moe, maar zullen tot de finish vechten'

Arthur van Dongen en Marc Reef hebben nog vertrouwen in de Giro-winst voor Tom Dumoulin. De Nederlander moet tijd pakken op Chris Froome, maar Team Sunweb houdt zich vast aan een krankzinnig koersverloop.

'Tom is natuurlijk altijd wel opgewekt, maar een dag zoals gisteren is met geen enkele andere dag te vergelijken. Als je zo diep bent gegaan na zoveel dagen Giro, dan is het logisch dat je iets minder opgewekt bent', kijkt Arthur van Dongen bij Wielerflits terug op de monsteretappe op vrijdag. 'Iedereen was steendood en de verschillen waren enorm. Tom is tot het uiterste gegaan. Vanochtend in de bus was de sfeer gewoon weer goed. In deze Giro kan alles. De kans is klein en Sky heeft een sterke ploeg om de zaak te controleren. Froome is gegroeid in deze ronde, maar iedere kans is er één.'

Daar is Reef het mee eens. 'Het is de laatste zware dag en het zal een beslissende dag worden. Alles is nog mogelijk, we hebben gisteren gezien dat het hele klassement overhoop is gegooid. Als je vandaag een slecht moment hebt, dan kun je veel verliezen. We moeten scherp en gefocust zijn. Tom heeft een zware dag gehad en iedereen is moe, maar we zullen tot de finish vechten en kijken of er iets mogelijk is om de roze trui te pakken.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven