Like ons!
Gesink knap tweede op laatste Giro-berg: 'Iedereen ging kapot, ik bleef knokken'

Giro d'Italia

Gesink knap tweede op laatste Giro-berg: 'Iedereen ging kapot, ik bleef knokken'

Robert Gesink is in de laatste bergrit van de Giro d’Italia tweede geworden in de etappeuitslag. De LottoNL-Jumbo-renner zat mee in de vroege vlucht en kwam achter ritwinnaar Mikel Nieve als beste naar boven.

‘Dit was voor mij het maximale. Ik heb gereden voor wat ik waard was. Op de voorlaatste klim gingen die mannen en kon ik niet mee. Daarna ging iedereen kapot, bleef ik knokken en haalde ik er nog veel in’, zegt Gesink tegen Eurosport. ‘Toen brak er nog wat aan mijn fiets af. Dat was wel jammer, maar ik had Nieve niet meer gepakt. Dat kan gebeuren, soms valt alles op zijn plek, soms niet.’

Gesink is vooral blij dat hij meekon, zo laat hij weten. ‘Er waren weinig kansen dit rondje. Ik heb veel voor ‘de kleine kiwi’ (George Bennett, red.) gedaan, waardoor ik een beetje in een spagaat zat. Morgen lekker rondjes rijden in Rome en op naar de Tour.’ Niet alles verliep vlekkeloos voor de Nederlander. ‘Mijn rug gaat nog altijd moeizaam. Zeker na dagen als vandaag en gister doet het veel zeer. Gewoon blijven werken, goed herstellen en verder’, sluit hij af. (Foto: BORA hansgrohe / Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven