Like ons!
Oomen trots op negende plaats: 'Opeens ging Tom voor mij op kop rijden!'

Giro d'Italia

Oomen trots op negende plaats: 'Opeens ging Tom voor mij op kop rijden!'

Sam Oomen werd met uitstekend kopwerk en een geweldige Giro negende in het algemeen klassement. En daar is hij trots op, zegt hij tegen de NOS, vooral ook omdat Tom Dumoulin tot zijn eigen verbazing opeens voor Oomen reed.

‘Ik denk dat we er alles aan gedaan hebben om er het beste van te maken’, zegt Oomen over de roze droom van Dumoulin. ‘Maar het was niet goed genoeg. Tom zei vooraf: als ik nog goed ben, trek het dan maar in gang. Maar Movistar deed dat eigenlijk en voor ik het wist ging hij zelf. Daarna kwam ik terug om het tempo hoog te houden en toen ging hij opeens voor mij op kop rijden!’, lacht Oomen verbaasd.

De negende en de tweede plaats, Oomen kan er mee leven en de trots overheerst. ‘Heel gaaf. Ik zei vanochtend: als ik mijn top tien moet opofferen, doe ik dat met alle liefde. Ik ben hier tenslotte om Tom in het roze te krijgen, daar droom ik zelf ook van. Als je dan top tien kan rijden pak je dat met beide handen aan. Ik ben heel trots op mezelf, op het team en op Tom.’ (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven