Like ons!
Poels helpt Froome aan nieuwe eindzege: 'Tom is natuurlijk een taaie en geen gewone'

Giro d'Italia

Poels helpt Froome aan nieuwe eindzege: 'Tom is natuurlijk een taaie en geen gewone'

Wout Poels heeft als superknecht van Chris Froome uitstekend werk verricht, want het is opnieuw feest voor de Sky-formatie. Froome pakte het roze op de voorlaatste bergdag en gaf die zaterdag niet meer uit handen. Poels is blij, maar heeft ook veel respect voor Tom Dumoulin.

‘Het was spannend vandaag, want Tom is natuurlijk een wereldcoureur en veertig seconden kan helemaal niks zijn’, zegt Poels tegen de NOS. Dumoulin probeerde het nog een paar keer, maar reed Froome niet uit het wiel. ‘Petje af’, vindt Poels, ‘beter strijdend ten onder dan helemaal niets doen. Om je titel te prolongeren is natuurlijk wel lastig, maar als je dan tweede wordt.. Alsnog: diep respect.’

Het was een zware strijd voor de eindzege, vooral met Dumoulin, al had niemand er meer rekening mee gehouden. ‘Op een gegeven moment is het plekje voor plekje proberen op te schuiven en Tom is natuurlijk een taaie. Het is geen gewone en met die tijdrit van ‘m moet je blij zijn als je niet te veel verliest. Maar toen gooide Chris er een solo uit, dat veranderde de zaak wel’, grijnst Poels.

‘Voor mij persoonlijk was het de meest bizarre grote ronde geweest die ik met Chris heb meegemaakt’, vervolgt Poels. ‘Normaal koersten we natuurlijk om te controleren, maar nu moesten we aanvallen en dingen bedenken. Dat maakt het wel specialer. Of het leuker was? Mwa, dat adnere geeft wel iets minder stress’, lacht de Limburger. (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven