Like ons!
Froome wil eigen data best vrijgeven: 'Ik rijd al drie weken rond met een transponder'

Giro d'Italia

Froome wil eigen data best vrijgeven: 'Ik rijd al drie weken rond met een transponder'

Chris Froome heeft de Giro gewonnen, mits hij zondag op de fiets blijft zitten, en dat levert vanzelfsprekend de nodige vragen op. Zeker gezien de situatie waarin hij verkeert en de indrukwekkende solo die hij vrijdag uit zijn hoge hoed toverde.

De solo deed denken aan Floyd Landis, die ook een keer zoiets flikte, maar ook een fervent dopinggebruiker was. ‘Ik moet met die verdachtmakingen omgaan en ik snap de vergelijking met renners als Rasmussen en Landis. Maar ik heb een gerust geweten’, zegt Froome. ‘Ik ben ervan overtuigd dat deze uitslag blijft staan.’ En ook superknecht Wout Poels twijfelt niet aan deze prestatie. ‘Anders heb ik voor niks de ballen uit mijn broek gewerkt. Dat zou wel lullig zijn.’

Door al die vragen werd hem opgeroepen om zijn data te laten zien en daar heeft Froome geen problemen mee, zo laat hij weten tegenover de pers. ‘Om te beginnen weet ik niet wat mijn data zijn. Ik heb ze niet. Ik wil best mijn data delen hoor, ik rijd al drie weken rond met een transponder. Ik snap dus niet waarom zij mijn gegevens niet zouden hebben. Bovendien zullen die mijn zege niet verklaren, want ik pakte vooral tijd in de afdaling.’ (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven