Like ons!
'Dumoulin heeft deze Giro twee fouten gemaakt; hij had moeten uitgaan van zijn kwaliteit'

Giro d'Italia

'Dumoulin heeft deze Giro twee fouten gemaakt; hij had moeten uitgaan van zijn kwaliteit'

Tom Dumoulin heeft een fout gemaakt, die hem de Giro-zege mogelijk heeft gekost. Dat stelt Telegraaf-journalist Raymond Kerckhoffs. Op en na de Finestre had Dumoulin zijn eigen plan moeten trekken en niet moeten wachten op Thibaut Pinot en Sebastien Reichenbach, stelt hij.

‘Op de Italiaanse televisiezender RAI waren de deskundigen het er over eens dat Dumoulin twee fouten in deze Giro heeft gemaakt’, schrijft Kerckhoffs, die de mening deelt. ‘De Limburger had de Finestre en het vervolg van deze rit moeten verkennen. Verder had hij nooit twee keer moeten wachten op Pinot, Reichenbach, Carapaz en Lopez, maar had hij er een tijdrit van ruim zeventig kilometer van moeten maken tegen Froome. Hij had moeten uitgaan van zijn sterkste kwaliteit, alleen fietsen.’

‘Tom benadrukte vandaag hoe trots hij was en dat hij en zijn team nergens een fout hebben gemaakt. Toch is de rit naar Bardonecchia er eentje die bij Team Sunweb nog eens grondig geanalyseerd en geëvalueerd dient te worden. Hier lag uiteindelijk de sleutel naar deze Giro-zege en hier reed Dumoulin op twee dagen voor Rome ruim veertig kilometer virtueel in de roze trui. Veertig seconden komt Dumoulin uiteindelijk te kort op Froome. De vraag zal altijd blijven of hij die op de dag van de Finestre niet ergens had kunnen winnen’, aldus Kerckhoffs. (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven