Like ons!
Dekker onder de indruk van Dumoulin: 'We hebben een betere Tom Dumoulin gezien'

Giro d'Italia

Dekker onder de indruk van Dumoulin: 'We hebben een betere Tom Dumoulin gezien'

Thomas Dekker heeft genoten van Tom Dumoulin en andere Nederlandse wielrenners. Dat zegt de oud-wielrenner in zijn analyse voor het Algemeen Dagblad. Vooral ook de goede prestaties van Team Sunweb en LottoNL-Jumbo vallen op.

‘Tom heeft een geweldige Giro gereden, maar Froome heeft gisteren wielergeschiedenis geschreven. Ik denk dat we een betere Tom Dumoulin hebben gezien’, zegt Dekker, die het klasse vond dat Dumoulin in de slotfase nog op kop reed voor de positie van Sam Oomen. ‘Dan zie je hoe goed de sfeer in de ploeg is. Oomen die trouwens een geweldige eerste grote ronde heeft uitgereden. Topteam, goed gewerkt voor Tom, positieve instelling en dan zie je dat Tom graag een paar trappen voor hem doet. En dat geeft ook wel aan wat voor klasbak Dumoulin is’, aldus Dekker.

Maar ook de andere Nederlanders maakten indruk. Wout Poels verrichtte beulswerk voor Chris Froome en Robert Gesink werd tweede in de laatste bergrit. ‘Dit is een ultieme luxe. Er zijn jarenlang grote rondes gereden waarin de Nederlandse wielrenners er niet aan te pas kwamen. Gesink op zijn oude dag, geweldig!’ Ondanks dat Dumoulin het roze niet pakte, maakte hij wel een onuitwisbare indruk. ‘We hebben strijd gezien, dit is voor Tom de ultieme bevestiging. We hadden graag roze om zijn schouders gehad, maar dat is ook wielrennen.’ (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven