Like ons!
Bennett wint geneutraliseerde slotetappe; Froome officieel Giro-winnaar, Dumoulin tweede

Giro d'Italia

Bennett wint geneutraliseerde slotetappe; Froome officieel Giro-winnaar, Dumoulin tweede

In de straten van Rome is in een geneutraliseerde koers de slotetappe gewonnen door Sam Bennett. Chris Froome, die al vroeg kon uitbollen, zag zijn roze trui uiteraard niet meer in gevaar komen.

In de eerste ronden werd er heel rustig gereden en het parcours verkend. Al snel bleek het rondje te gevaarlijk en werd er besloten om geen tijdsverschillen op te nemen aan de meet. Toen dat besloten werd, kwamen er aanvallen. Er reed een grote groep weg met daarbij onder andere Bert-Jan Lindeman.

Quick-Step Floors controleerde alles in dienst van Elia Viviani en het werd al helemaal makkelijk toen alleen Christian Juul-Jensen en Andrey Kuznetsov nog voorop reden. Op iets minder dan vijftien kilometer van de streep werd het duo gegrepen. 

Dus mocht het peloton - nog bestaande uit een man of zestig - gaan sprinten om de zege. Totdat Ryan Mullen vol doortrok, terwijl Elia Viviani zat te kloten met zijn ketting. Tony Martin, Florian Senechal en Danny van Poppel gingen mee. Ook Mattia Cattaneo kwam nog aansluiten bij het viertal.

Ondanks de nodige tijdritcapaciteiten voorin, ging het feest - mede door de werkweigering van Senechal - niet door. Quick-Step leek uiteindelijk toch een perfecte lead-out te hebben voor Viviani, maar de mannen van Bahrain-Merida verstoorden de voorbereiding. Viviani viel uiteindelijk stil en Bennett bleek oppermachtig.

Top 10 daguitslag:
1. Sam Bennett
2. Elia Viviani
3. Jean-Pierre Drucker
4. Bapiste Planckaert
5. Manuel Belletti
6. Sacha Modolo
7. Niccolo Bonifazio
8. Clement Venturini
9. Paolo Simion
10. Fabio Sabatini

Klassement na etappe 21:
1. Chris Froome
2. Tom Dumoulin +0.46
3. Miguel Angel Lopez +4.57
4. Richard Carapaz +5.44
5. Domenico Pozzovivo +8.03
6. Pello Bilbao +11.50
7. Patrick Konrad +13.01
8. George Bennett +13.17
9. Sam Oomen +14.18
10. Davide Formolo +15.16

(Foto: BORA-Hansgrohe)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven