Like ons!
Hinault woedend na zege Froome: 'Hij maakt geen deel uit van de legende van deze sport'

Giro d'Italia

Hinault woedend na zege Froome: 'Hij maakt geen deel uit van de legende van deze sport'

Chris Froome is met zijn zege in de Giro d’Italia in een rijtje terechtgekomen met onder meer Eddy Merckx en Bernard Hinault, die alle grote rondes wisten te winnen. Maar als het aan Hinault ligt, behoort Froome niet tot dat rijtje thuis. De Fransman is dan ook furieus dat Froome de Giro won.

‘Froome hoort niet in die lijst. Hij heeft een positieve test afgelegd in de Vuelta en ook zijn B-staal was positief, dus heeft hij doping gebruikt en moet hij geschorst worden’, is Hinault duidelijk in gesprek met Het Laatste Nieuws.

‘Van mij had hij nooit mogen starten in de Giro. Waarom moeten we zo lang wachten op een uitspraak? Diego Ulissi en Alessandro Petacchi werden veel sneller geschorst voor hetzelfde. Met welk recht krijgt Froome zoveel tijd om een uitleg te vinden? Is het omdat Sky zoveel geld heeft?’, vraagt Hinault zich af.

‘Dit is allemaal heel spijtig. Froome maakt geen deel uit van de legende van deze sport, want welk imago bezorgt hij het wielrennen op deze manier? Straks mag hij misschien nog starten in de Tour ook. Het is een echt schandaal. Dit moet stoppen’, besluit ‘de Das’. (Foto: Giro d'Italia)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven