Like ons!
Yates doet belofte na Giro-deceptie: 'Ik ben nog jong, dus ik kom sterker terug'

Giro d'Italia

Yates doet belofte na Giro-deceptie: 'Ik ben nog jong, dus ik kom sterker terug'

Het was al in kannen en kruiken: Simon Yates ging de Giro winnen en Tom Dumoulin werd tweede. De tv kon uit, want de uitslag was al bekend. De wielerliefhebber die in de ‘Finestre-etappe’ daadwerkelijk de tv heeft uitgezet, miste een krankzinnige etappe. Yates verloor bijna veertig minuten en Froome deed een geslaagde machtsgreep.

‘Ik ben extreem moe’, zegt Yates tegen Cyclingnews, eindelijk aangekomen in Rome. ‘Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik zoek altijd een positief uitgangspunt, dus ik kan er mee leven. Ik ben nog jong, of jongachtig, dus met wat aanpassingen in tactiek, of wat ik ook gedaan heb, kom ik sterker terug’, belooft Yates.

Mitchelton-Scott-ploegleider Matt White liet weten extreem trots te zijn op zijn renner. ‘Het was een zware klap om het roze te verliezen, maar Yates kon gewoon niet meer. Hij is heel, heel diep gegaan. Toen werd het hem te veel en kreeg hij een slechte periode. Op papier was er een rustdag, een tijdrit, een vlakke etappe en dan naar de bergen. Maar het was allemaal heel stressvol en dat kostte een paar mensen de kop, onder wie Simon.’ (Foto: BORA-hansgrohe / Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven