Like ons!
Zonneveld: 'Te midden van al die krankzinnigheid bleef Tom Dumoulin fier overeind'

Giro d'Italia

Zonneveld: 'Te midden van al die krankzinnigheid bleef Tom Dumoulin fier overeind'

De Giro was krankzinnig. Tot die conclusie komt Thijs Zonneveld in zijn column voor het Algemeen Dagblad na drie weken koers. Drie weken koers waarin er maar één stabiele factor was: Tom Dumoulin. De Nederlander bleef stoïcijns doorfietsen, wat er ook gebeurde.

‘Komt een vrouw bij de dokter. Ze heet Giro d’Italia, ze is prachtig mooi en ze voelt zich een beetje raar. De dokter kijkt naar haar, drie weken lang. Doet een paar testjes. Stelt wat vragen. Er is maar één diagnose mogelijk. Mevrouw Giro is schizofreen. En bipolair. En manisch. En paranoïde. En nou ja, hij zegt het maar gewoon, een beetje getikt’, vergelijkt Zonneveld.

‘Een week nadat het peloton was vertrokken, werden tientallen Palestijnen vermoord door Israëlische sluipschutters. In de koers viel het nooit stil en in de laatste week ging het klassement zo vaak op de kop dat je er geen touw meer aan kon vastknopen. Te midden van al die krankzinnigheid bleef Tom Dumoulin fier overeind. Hij was stabiel en kalm, stond er elke dag. Hij bezit het hele pakket: het fysieke talent, de mentale hardheid, het herstelvermogen en het tactische inzicht.’

‘Maar deze Giro zal ook herinnerd worden dankzij De Solo’, vervolgt Zonneveld, doelend op de putsch van Froome. ‘Hij blonk uit op de Zoncolan, maar kreeg verder in de eerste tweeënhalve week alleen maar op zijn falie. Zijn solo kwam uit de lucht vallen. Het werpt vele vragen op, ook omdat zijn vermogensgegevens uitgerekend op die dag niet naar buiten werden gebracht via de Velon-app. Hoe je het ook wendt of keert: de aanwezigheid van Froome was een smet op de Giro. En dus paste het naadloos in het beeld van deze schizofrene Giro: prachtig en lelijk tegelijk.’ (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven