Like ons!
Dennis tevreden na eerste klassementavontuur: 'Laatste twee bergritten iets te veel'

Giro d'Italia

Dennis tevreden na eerste klassementavontuur: 'Laatste twee bergritten iets te veel'

Rohan Dennis ging er vol voor: hoog eindigen in de Giro d’Italia. Het liefst top tien. Na vier dagen in het roze te hebben gereden, bleek dat lang meekomen in de bergen iets te lastig was. Een zestiende plaats was het resultaat. Uiteindelijk is de BMC-renner er toch tevreden mee.

‘Het was een grote stap voor mij en ik put er veel vertrouwen uit’, zegt Dennis tegen Cyclingnews. ‘De laatste twee bergritten waren gewoon iets te veel. Ik viel uit de top tien, maar ik kan met mijn hoofd omhoog de Giro verlaten. Er zat geen enkele makkelijke dag bij.’ Het belangrijkste voor Dennis was toch wel de zege in de tijdrit. ‘Maar ik wilde natuurlijk in de top tien finishen. Ik denk dat het mogelijk was, maar de laatste twee dagen waren te veel.’

Het was pas de eerste grote ronde van Dennis als klassementsman en dat geeft vertrouwen. ‘Ik heb veel geleerd over voorbereiding, wat ik moet doen om fit te blijven. Alles moet een beetje beter en meer gefocust. Daarbij kon ik waarschijnlijk meer gewicht verliezen, maar daar was ik niet mee bezig. Gezond en sterk blijven was belangrijker.’ (Foto: Giro d'Italia)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven