Like ons!
Haat-liefdeverhouding tussen Pinot en Italië: 'Heeft me mentaal sterker gemaakt'

Giro d'Italia

Haat-liefdeverhouding tussen Pinot en Italië: 'Heeft me mentaal sterker gemaakt'

Thibaut Pinot is dan wel een Fransman, hij koerst het liefst in Italië. Dat zegt de Groupama-FDJ-renner na zijn zege in Milano-Torino tegenover de aanwezige media. Met de zege kan hij het seizoen na de Ronde van Lombardije positief afsluiten, ondanks een lastig jaar.

‘Ik houd van koersen in Italië, van de Tirreno-Adriatico tot nu de Ronde van Lombardije. Dit blok Italiaanse koersen richting Lombardije is mijn favoriet’, tekent Cyclingnews op. Dit ondanks dat Italië hem dit jaar ook ellende bracht. Hij reed goed in de Giro d’Italia, maar stortte in de derde week compleet in.

‘Ze zeggen: ‘What doesn't kill you makes you stronger’. De Giro was een enorme teleurstelling. In Jeruzalem was het doel op het podium finishen. Ik dacht niet aan winnen, omdat ik mijn grenzen ken, maar ik stond goed voor een podiumplaats en was erg blij. Toen kwam die etappe naar Cervinia en dat was een enorme klap.’

Een frustrerende en lastige periode volgde. ‘Het duurde lang om te herstellen en terug te komen. Het was erg frustrerend, maar ik heb hard getraind en ondanks alles heb ik nu een goed einde van het seizoen. Wat er allemaal gebeurd is, heeft me mentaal sterker gemaakt.’ Pinot bevestigde zijn vorm eerder al met twee etappezeges in de Vuelta en podiumplaatsen in de Italiaanse koersen. (Foto: Pentaphoto)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven