Like ons!
[Update] Grande Partenza Giro d'Italia definitief in 2020 in Boedapest

Giro d'Italia

[Update] Grande Partenza Giro d'Italia definitief in 2020 in Boedapest

(2 maart 2019) De Giro d’Italia start in 2020 waarschijnlijk buiten Italië, in een stad waar de Giro nog nooit eerder vertrok. Dat heeft koersdirecteur Mauro Vegni laten weten aan Marca. De Giro laat haar koers om en om vertrekken in Italië en in het buitenland.

In 2019 wordt gestart in het Italiaanse Bologna en in 2020 ergens in Europa, zo vertelt Vegni. ‘We hebben voor 2020 twee opties: In Italië of ergens in Europa, dicht bij Italie’, blijft Vegni geheimzinnig.

Nederland en Groot-Brittanië zijn in ieder geval uitgesloten voor 2020, beaamt Vegni op de vraag van Marca. ‘Het is een prachtige Europese stad in het oosten van Europa, waar we nog nooit eerder zijn vertrokken, niet ver van Italië’, verklapt Vegni. Volgens de geruchten gaat het om het Hongaarse Boedapest.

Update - 11 april 2019 (09.50 uur): 'Boedapest haalt Grande Partenza'

De geruchten blijken te kloppen en de start van de Giro is volgend jaar inderdaad in Hongarije, meldt Het Nieuwsblad. Hoofdstad Boedapest haalt het openingsfeest binnen, waarna er drie ritten door Hongarije zullen worden gereden. Over de details van deze etappes is nog niets bekend.

Update - 15 april 2019 (15.00 uur): Grande Partenza Giro d'Italia definitief in 2020 in Boedapest

Wat al langer zo goed als zeker leek, is nu ook bevestigd door de organisatie. Boedapest organiseert de start van de Giro d'Italia in 2020.

(Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven