Like ons!
Dumoulin: 'Voorjaar heeft geleerd dat Giro-winst heel moeilijk gaat worden'

Giro d'Italia

Dumoulin: 'Voorjaar heeft geleerd dat Giro-winst heel moeilijk gaat worden'

Tom Dumoulin is tot volgende week donderdag op Tenerife ter voorbereiding op zijn hoofddoel van het jaar: de Giro d’Italia. De Nederlander heeft een redelijk voorjaar achter de rug, maar beseft wel dat er nog een schepje bovenop moet.

Dumoulin reed eerder de UAE Tour en de Tirreno-Adriatico. ‘Het ging wel goed, maar niet super’, blikt de Sunweb-renner bij de NOS terug op zijn respectievelijk zesde en vierde plaats. ‘Dat is best goed, maar als ik de Giro wil winnen is ‘best goed’ niet goed genoeg. Dus er moet nog wel iets bij, daar ben ik me van bewust.’

Daarbij komt dat de concurrentie in de Giro moordend is. Misschien wel moordender dan ooit. ‘Het is niet meer zoals vroeger dat alles naar de Tour ging en de Giro een beetje achterbleef. Het is volgens mij redelijk verdeeld, dus het wordt een heel moeilijke klus. Ik verwacht wel mee te doen voor de winst. Ik zou ontevreden zijn als dat niet zo is. Maar of dat lukt is een tweede. Ik hoop het, maar het voorjaar heeft geleerd dat het heel moeilijk gaat worden’, besluit Dumoulin. (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven