Like ons!
[Update] Ackermann haalt opgelucht adem; geen breuk, wel bloeduitstorting

Giro d'Italia

[Update] Ackermann haalt opgelucht adem; geen breuk, wel bloeduitstorting

Pascal Ackermann heeft bij een ongelukkige val in de Ronde van de Alpen volgens berichten van de koersdirectie zijn arm gebroken. Dat zou betekenen dat deelname aan de Giro d'Italia een probleem zou worden voor de Duitse nationaal kampioen.

De sprinter van BORA-hansgrohe kende een wisselend voorjaar. Hij wist de Bredene Koksijde Classic te winnen en werd tweede in Nokere Koerse. In de Scheldeprijs, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen stelde hij echter teleur.

Zijn deelname aan de Giro d'Italia betekende zijn debuut in de Italiaanse Ronde. Wat de precieze gevolgen van zijn val zijn en of hij definitief uit de selectie van BORA-hansgrohe is gehaald blijft tot op heden onduidelijk.

Update - 22 april 2019 (17.45 uur): Geen breuk voor Ackermann

Pascal Ackermann kan gewoon deelnemen aan de Giro d'Italia, zo meldt zijn ploeg BORA-hansgrohe. De Duitser vreesde na een crash in de Tour of the Alps voor een gebroken arm, maar dat is na onderzoek niet het geval. 'Hij heeft alleen een bloeduitstorting. We vermoeden dat de crash gebeurde door een geparkeerde auto langs de route', aldus het persbericht vanuit BORA. Ackermann gaf op na zijn val. (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven