Like ons!
Dinsdag veldritdag | Van der Poel nog steeds niet te kloppen; op naar Namen

IDL-producties

Dinsdag veldritdag | Van der Poel nog steeds niet te kloppen; op naar Namen

De trainingskampen achter de rug, iedereen keert weer vol goede moed terug voor de herstart van de klassementscrossen. En dan blijkt er niks veranderd. Mathieu van der Poel heerst. Wout van Aert wordt tweede en de rest strijdt om het resterende plekje op het podium. Uiteraard blikken we op dinsdag veldritdag terug op de afgelopen week en kijken we vooruit naar het komende weekend waar er weer een cross in de wereldbeker op het programma staat. 

Van Aert vs Van der Poel
De Scheldecross in Antwerpen was er één in de strijd om de DVV-trofee. Van der Poel moest daar nog een minuutje of twee goedmaken op Toon Aerts dus het was een uur lang knallen. Uiteindelijk won de Nederlander, zoals gewoonlijk kunnen we bijna zeggen, met overmacht. De voorsprong op Van Aert, die weer eindigde op de tweede plek, was iets meer dan een minuut. Zijn achterstand op Aerts werd gehalveerd.

Ook in Zonhoven was Van der Poel oppermachtig. De voorsprong op Van Aert was dit keer 'slechts' 43 seconden. Ook na de trainingskampen in Zuid-Europa lijkt er dus weinig veranderd in de onderlinge verhoudingen. 

In de media
In het begin van de week was iedereen nog vol vertrouwen. Veel renners namen even, de één meer dan de ander, afscheid van de cross. De trainingsstages zouden het niveau op moeten krikken en er voor zorgen dat de spanning groter wordt in de cross. Op basis van de laatste zaterdag en zondag heeft dat echter weinig geholpen. Van Aert liet in aanloop naar de crossen weten te hopen op verbetering. Op de zondag moest hij echter al weer toegeven dat er niets meer had ingezeten dan de tweede plaats. Toch geeft de Belg niet op: 'Niets duurt eeuwig en we mogen de strijd niet opgeven.'

De teneur bij grote concurrent Van der Poel was uiteraard een stuk vrolijker. 'Ik ben in de vorm van mijn leven,' was één van de uitspraken. Voor zijn vroege aanval in Zonhoven gaf hij overigens broer David de schuld. Ook was met multitalent zeer te spreken over de plannen voor een Superliga in het veldrijden. 'Het zou er voor kunnen zorgen dat Van Aert en ik nooit volledig uit het veldrijden verdwijnen.'

Programma komende week
Twee crossen staan er op het programma in het komende weekend voordat er drukke weken aankomen rondom de feestdagen. Op zaterdag staat de veldrit in Sint-Niklaas op de kalender. Geen nieuw duel tussen Van der Poel en Van Aert in Sint-Niklaas dit jaar. De wereldkampioen reist vrijdag af naar Veghel voor de ploegpresentatie van Jumbo-Visma en slaat de cross van zaterdag even over. Van der Poel start wel en krijgt onder meer concurrentie van Soete, Hermans, Meeusen, Pidcock en Meisen. In 2017 won Van Aert voor Aerts en Hermans. In 2014 won Van der Poel al eens in Sint-Niklaas. De meest opvallende uitslag is die van 2015. Laurens Sweeck won toen voor Van Aert en Sven Nys.

Zondag reizen de renners af naar Namen waar er punten zijn te verdienen voor het wereldbekerklassement. De Citadelcross staat sinds 2009 op het programma op de hellingen rondom de citadellen in de Belgische stad. Vorig jaar was het één van de crossen waar Van Aert toesloeg. Hij hield toen Aerts en Van der Poel achter zich. Van der Poel won in de twee jaar daarvoor en is daardoor samen met Kevin Pauwels recordhouder.

Uitdager van de week
Elke week proberen we met een mooie uitdager op de proppen te komen, maar de realiteit leert dat Van der Poel amper wordt uitgedaagd. We richten onze pijlen dus eerst maar op een kanshebber voor het podium, hetgeen meestal resteert voor de mannen die geen Van der Poel of Van Aert heten. Toon Aerts lijkt de aangewezen man daarvoor te zijn. In Zonhoven en Antwerpen was hij sterk en zijn tweede plaats in Namen van vorig jaar mag er ook zeker zijn. 

Veldrijden op tv
Sporza is aanwezig bij de cross in Sint-Niklaas en zendt zowel de cross bij de vrouwen (13.45 uur) als die bij de mannen uit (15.00 uur). Inschakelen kan ongeveer een kwartier voor de start van de wedstrijd bij de vrouwen. De mensen met een abonnement op Ziggo Sport kunnen inschakelen op Ziggo Sport Extra. Zij zenden wel alleen de cross voor mannen uit.

De keuze bij de Citadelcross in Namen is een stukje groter. De NOS en Eurosport zenden de cross uit. De NOS is er in ieder geval met een livestream op de site. Of de cross ook live op tv te zien is, is nog even afwachten. Eurosport heeft al wel ruimte vrijgemaakt voor het uitzenden van de cross en is vanaf 13.30 uur live met de cross voor mannen en vrouwen. (Foto: screenshot)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven