Like ons!

La Vuelta

[Update] Plannen Vuelta 2020 voorgesteld aan betrokkenen; in april officiële bekendmaking

'De provincies Utrecht en Brabant gaan vol voor het in huis halen van de start van de Vuelta 2020', klinkt het dinsdag veelbelovend in het Brabants Dagblad. De twee provincies hebben een miljoen euro gereserveerd voor de organisatie.

De krant baseert zich op stukken van de provincie Noord-Brabant. Breda en Den Bosch zouden samen 1,25 miljoen euro moeten neerleggen, Utrecht zorgt voor 4,2 miljoen euro. In Utrecht zou ook de ploegenpresentatie en de Vuelta-start (in de vorm van een ploegentijdrit) moeten plaatsvinden. Utrecht en Brabant verzorgen daarna samen de eerste twee ritten in lijn. De eerste etappe finisht in Utrecht, de tweede vermoedelijk in Breda.

Mooie plannen, maar het is nog niet zeker dat de organisatie voor de Vuelta in 2020 ook daadwerkelijk naar Nederland gaat. Het Brabants Dagblad meldt verder nog dat de kosten voor de organisatie op 14,9 miljoen euro worden geschat. Naast zes miljoen euro door private partijen moet waarschijnlijk ook de overheid bijleggen. 'Voor het restbedrag wordt gedacht aan een subsidieaanvraag bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat', wordt gemeld.

Update - 16.25 uur (21 februari 2018)
Utrecht en Brabant willen definitief een gooi doen naar de start van de Vuelta in 2020, meldt NU.nl. De bedoeling is dat de Ronde van Spanje start met een ploegentijdrit in de Domstad, alvorens de eerste etappe wordt verreden van Brabant naar Utrecht. Brabant, met Breda als start- en finishplaats, moet de tweede etappe organiseren.

'De plannen zijn woensdag officieel meegedeeld aan de politiek in de betrokken steden (Breda en Utrecht) en provincies (Utrecht en Brabant) nadat de grote lijnen vorige week al waren uitgelekt', zo valt te lezen. In totaal is er vijftien miljoen euro nodig voor de wielerronde, iets minder dan de helft daarvan moet van de provincies en gemeenten zelf komen. Met sponsoring en subsidie moet de rest worden binnengehaald. Als alles goed gaat en de gemeenten en provincies gaan akkoord, dan stellen Utrecht en Brabant zich in april officieel kandidaat.

Populair

Naar boven