Like ons!
[Update] Ondernemers Utrechtse Heuvelrug maken zich sterk voor Vuelta-start

La Vuelta

[Update] Ondernemers Utrechtse Heuvelrug maken zich sterk voor Vuelta-start

De kans dat de Vuelta in 2020 in Utrecht begint lijkt een stuk kleiner geworden, meldt RTV Utrecht. De provinciale overheid is namelijk flink geschrokken van de kosten van de organisatie van de start, die hoger dan verwacht uitvallen. Overheidssteun lijkt dan ook niet voldoende om de kosten te dekken.

Utrecht organiseerde eerder de start van de Tour de France en de Giro d’Italia, maar toen was het bedrag dat de provincie moest neertellen veel lager. Voor de Vuelta-start zou het gaan om twee miljoen euro en daar heeft de provincie geen trek in. Bovendien is het kritisch op de stad Utrecht, dat ook twee miljoen wil investeren, maar volgens de Provinciale Staten meer zouden moeten betalen.

GroenLinks is van mening dat de organisatie zelf maar meer moet investeren, aangezien de kosten niet opwegen tegen de opbrengsten van toerisme en economie. Later dit jaar wordt definitief besloten over de Vuelta-start in 2020. Het zou gaan om een ploegentijdrit in de stad en daarna een rit in lijn van Utrecht naar Eindhoven of Breda.

Update - 15.25 uur (19 april 2018)
Javier Guillén heeft in gesprek met AS bevestigd dat er gesprekken gaande zijn met Utrecht als mogelijke organisator van de Ronde van Spanje in de toekomst. Veel kan hij er echter niet over kwijt: 'Ik weet niet of het zal gebeuren, maar ik zal niet ontkennen dat er contact is geweest en dat ik hen heb ontmoet. Het zal zeker niet volgend jaar zijn, we bevinden ons nu nog in de onderzoekende fase.'

Update II - 08.40 uur (24 april 2018)
De Vueltastart in Utrecht in 2020 is verder weg dan ooit. Na de kritiek op het kostenplaatje van de oppositie stemde diezelfde oppositie deze week unaniem tegen het plan dat er nu ligt. RTV Utrecht meldt dat er nog wel een debat plaats zal vinden om de partijen dichter bij elkaar te krijgen.

Onderwerp van gesprek wordt de 2,1 miljoen euro die de gemeente Utrecht moet betalen om de Vuelta-start naar de stad te halen. Dit komt bovenop de rekening van 2,1 miljoen euro die al door de provincie moet worden neergeteld. De oppositie schrok daar al van, omdat dit bedrag hoger is dan die van de Tour- en Girostart. SGP is benieuwd wat de voordelen voor de stad eigenlijk zijn om de Vuelta te organiseren. Het diende een motie in en die werd door alle partijen ondersteund. De voorstanders moeten de oppositie nu gaan overtuigen om alsnog in te stemmen. (foto: Vuelta)

Update III - 14:55 (24 mei 2018)

Ondernemers en overheden op de Utrechtse Heuvelrug hebben zich aangesloten bij de poging om de start van de Vuelta in 2020 naar Utrecht te halen. Dat meldt RTV Utrecht.

Volgens de partijen is de Vuelta-start een ‘unieke kans om de economie en leefbaarheid van de Utrechtse regio nieuwe impulsen te geven’, schrijft de omroep. Er worden liefst negen gemeenten aangedaan, om zoveel mogelijk bezoekers te trekken over de hele provincie en de regio op de kaart te zetten voor bedrijven. Op 28 mei wordt er door de Provinciale Staten vergaderd over het kostenplaatje.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven