Like ons!
[Update] Nibali rijdt geen klassement: 'Mijn conditie is zoals die zou zijn in januari'

La Vuelta

[Update] Nibali rijdt geen klassement: 'Mijn conditie is zoals die zou zijn in januari'

Vincenzo Nibali en de doktoren om hem heen hebben nog steeds goede hoop dat de Italiaan op 25 augustus aan de start staat van de Vuelta. De Haai van Messina moet razendsnel herstellen van een gebroken ruggenwervel, die hij opliep in de Tour de France.

Emilio Magni, de dokter van Bahrain-Merida, laat aan La Gazzetta dello Sport weten dat hij optimistisch. Nibali heeft er al een week training op de rollers op zitten en inmiddels heeft hij alweer op de weg getraind. 'Ik heb woensdag drie uur gereden', zegt de Siciliaan er zelf over. 

Toch is Nibali nog niet pijnvrij. Hij ondervindt nog hinder van de borst, een gevolg van de operatie. 'We hebben dat besproken met Professor Broggi, die hem in Italiaan heeft geopereerd, en hij zegt dat de situatie onder controle is', legt Magni uit. 

Bahrain-Merida zal de Vuelta in principe rijden met Ion en Gorka Izagirre als kopmannen van de ploeg. Nibali zal in principe geen klassementsambities hebben, maar de Vuelta gebruiken op weg naar het WK in Innsbruck. Hij zal vrijdag met alle betrokkenen praten over de ideale weg naar de regenboogtrui.

Update - 12.23 uur (11 augustus 2018): Nibali bevestigt Vuelta-deelname

Vincenzo Nibali start definitief in de Vuelta, zo vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport. 'Ja, ik rijd de Vuelta. Mijn ticket naar Malaga (startplek van de Vuelta) is al geboekt.'

De Italiaan vertrekt op 22 augustus naar Spanje en staat er volgens zijn coach Paolo Slongo goed op. 'Zijn gewicht is hetzelfde als voor de start van de Tour. Tien dagen geleden hadden we zeker willen tekenen voor deze situatie.'

Update II - 13.49 uur (14 augustus 2018): Nibali rijdt geen klassement in Vuelta

Vincenzo Nibali heeft aan La Gazzetta dello Sport bevestigd dat hij geen klassementsambities heeft in de Vuelta. De Italiaan stelt dat hij de grote ronde vooral gebruikt richting het WK in Innsbruck. 'De Vuelta is de beste weg richting Innsbruck. Je weet dat je daar de juiste conditie vindt, want zelfs als je het niet probeert, rijd je daar het ritme dat je nodig hebt. Zelfs als je je concentreert is het lastig om je zo voor te bereiden in trainingen.'

Toch waarschuwt Nibali dat er geen hoge verwachtingen moeten zijn. De Italiaan moet na zijn gebroken ruggenwervel weer op nul beginnen. 'Ik heb vrijdag mijn eerste zware training van drie uur gedaan om te zien waar ik sta. Ik kwam helemaal dood thuis. Mijn conditie is zoals die zou zijn in januari. Ik voelde tijdens de training geen pijn, maar als ik langere tijd fiets, dan doet het zeer. Ik heb moeite om mijn borst naar rechts te draaien, maar hoop dat de situatie verbetert.' (foto: Bahrain-Merida/Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven