Like ons!
[Update] Burgemeester Utrecht en Vuelta-directeur Guillén bevestigen 2020

La Vuelta

[Update] Burgemeester Utrecht en Vuelta-directeur Guillén bevestigen 2020

De Ronde van Spanje start in 2020 in Utrecht, zo meldt het Algemeen Dagblad. De stad, die in 2015 al de Grand Depart van de Tour de France voor zijn rekening nam, krijgt de organisatie over een ploegentijdrit.

Ook in de tweede en derde etappe van de Vuelta a España blijven we in Nederland. Den Bosch dient als startplaats in de tweede rit, waarin Utrecht de finishplaats is. Breda verzorgt op dag drie de start en de finish, alvorens het Nederlandse feest voorbij is. 
 
In de afgelopen maanden is er hard gewerkt door de betrokken partijen om de Vuelta-start in 2020 naar Nederland te halen. Begin juli werd al bekend dat het kabinet mee wilde denken. Volgens het AD was een delegatie uit Nederland afgelopen weekend aanwezig in Malaga om met de Vuelta-organisatie te praten.

Update - 13.05 uur (12 december 2018): Vuelta 2020 definitief naar Utrecht

Utrecht mag in 2020 de start van de Vuelta a Espana organiseren, zo meldt het Algemeen Dagblad. Zoals eerder vermeld zullen de eerste drie etappes door Nederland trekken. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht en koersdirecteur Javier Guillén bevestigden woensdag het nieuws. Utrecht wordt zo de eerste stad die alle drie de grote rondes heeft georganiseerd.

De eerste etappe is een ploegentijdrit in Utrecht. Een dag later wordt er van Den Bosch naar Utrecht gekoerst en op de derde Vuelta-dag gaat het peloton van Breda naar Breda. 'In het voorjaar is er een bijeenkomst in Breda waar we alle details over zaken als het parcours van de etappes bekend gaan maken', aldus Van Zanen.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven