Like ons!
Woods zegeviert op Balcon de Bizkaia; Kruijswijk kukelt van het podium

La Vuelta

Woods zegeviert op Balcon de Bizkaia; Kruijswijk kukelt van het podium

Michael Woods heeft de zeventiende etappe van de Vuelta a Espana gewonnen. De EF Education First-Drapac-renner versloeg Dylan Teuns in de dichte mist op Balcon de Bizkaia. In het klassement was het Nairo Quintana die de meeste schade leed en Steven Kruijswijk viel van het podium.

Het was vanaf het begin een zware strijd voor de ontsnapping en die kwam er uiteindelijk. Een grote groep van 26 man ontsnapte, waaronder Bauke Mollema, en kreeg een voorsprong van acht minuten. Door de ploegen van Euskadi-Murias en Astana werd deze voorsprong ongeveer gehalveerd in de aanloop naar de slotklim.

De vluchters mochten echter wel vechten voor de zege en die strijd werd meteen vanaf de voet gevoerd, met aanvallen van onder meer Simon Clarke. Het moordende tempo raapte iedereen echter weer op en het ging pas écht los in de laatste 2 kilometer, toen David de la Cruz de steeds kleiner wordende groep nog eens uit elkaar trok en alleen Woods, Majka en Teuns nog in het wiel konden blijven. De laatste kilometer was één lange sprint naar de finish en daar bleek Woods de sterkste.

Klassementsmannen Emanuel Buchmann, Thibaut Pinot en Wilco Kelderman moesten al vroeg lossen op de slotklim, waar Astana het voortouw bleef houden. Ook Rigoberto Uran kraakte onder het tempo van Astana. Toen die ploeg afgaf, was het aan de grote mannen en gaf Alejandro Valverde er een flinke klap op. Mitchelton-Scott wist die aanval echter te neutraliseren.

In de laatste 3 kilometer ging het mis voor Ion Izagirre en vooral Nairo Quintana. De Colombiaan had een slechte dag en moest redelijk vroeg lossen. Ook Kruijswijk kon het tempo van Mitchelton-Scott niet volgen, en aan de finish bleken alleen Enric Mas en Alejandro Valverde bij Simon Yates te kunnen blijven. Het duo pakte zelfs nog wat seconden op de klassementsleider. Bovendien veroverde Mas de derde plaats ten opzichte van Kruijswijk, die naar de vijfde plaats in het klassement zakt.

De finale werd ook nog opgeschrikt door een zware val van Fabio Aru, die hevig geëmotioneerd en bijna in zijn blote kont de etappe uitreed.

Uitslag etappe 17 Vuelta a Espana

1. Michael Woods
2. Dylan Teuns
3. David de la Cruz
4. Rafal Majka
5. Ilnur Zakarin
6. Alessandro De Marchi
7. Amanuel Ghebreigzabhier
8. Jesus Herrada
9. Jai Hindley
10. Vincenzo Nibali

Algemeen Klassement Vuelta a Espana

1. Simon Yates
2. Alejandro Valverde +0.25
3. Enric Mas +1.22
4. Miguel Angel Lopez +1.36
5. Steven Kruijswijk +1.48
6. Nairo Quintana +2.11
7. Ion Izagirre +4.09
8. Rigoberto Uran +4.36
9. Thibaut Pinot +5.31
10. Tony Gallopin +6.05

Check hier alle klassementen!

Volg het wielernieuws van In de Leiderstrui ook via:

Facebook
WhatsApp
Twitter

 

 

 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven