Like ons!
Kruijswijk incasseert verlies: 'Kan niet anders doen dan blijven knokken'

La Vuelta

Kruijswijk incasseert verlies: 'Kan niet anders doen dan blijven knokken'

Steven Kruijswijk pakte met een goede tijdrit veel tijd terug op zijn concurrenten in de Vuelta, maar zag die tijd een dag later in rook, of beter gezegd mist, opgaan. Hij kon het tempo van Alejandro Valverde, Simon Yates en Enric Mas niet volgen en viel in het klassement terug naar de vijfde plaats.

‘Ik zei gisteren al: elke dag is weer een nieuwe dag’, hijgt Kruijswijk uit bij de NOS. ‘De ene keer win je en de andere keer verlies je. Vandaag verlies ik tijd. Het was echt zwaar. Het tempo lag heel hoog aan het begin van de klim en ik kon op een gegeven moment niet meer te volgen.’

Vanaf daar was het een lijdensweg naar de finish. ‘Ik wist niet echt mijn tempo te rijden. Mij was verteld dat het richting de finish zou afvlakken, maar dat bleek dus niet. Toen was het gewoon naar de finish kruipen.’ Hoe het nu verder moet? ‘De ene dag is de andere niet. Bergop zijn die andere mannen sterker, dus ik kan niet anders doen dan blijven knokken en dan zien we het wel.’ (Foto: EF Education First-Drapac / Slipstream Sports)

1 reacties

  1. Ennie Quipere

    Ennie Quipere

    12 Sep 2018 om 22:10

    Dapper gestreden, wellicht kan hij zich nog herpakken, al met al een klasbak! Sunweb's Jai Hindley, bijna twee jaar jonger dan Sepp Kus, een straatlengte op hem voor in het A.K., prachtige prestatie vandaag en "iedereen" zwijgt... Hypes, ik heb er niets mee..!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven