Like ons!
Van Poppel gaat 'honderd procent' voor ritwinst in Vuelta: 'Viviani is ook te kloppen'

La Vuelta

Van Poppel gaat 'honderd procent' voor ritwinst in Vuelta: 'Viviani is ook te kloppen'

Danny van Poppel verbaasde zich in deze Vuelta al af en toe met hoe goed hij bergop rijdt, maar een etappeoverwinning in de sprint lukte tot nu toe nog niet. Een tweede plaats was tot op heden het maximaal haalbare, maar er komen nog twee kansen: etappe 18 en ‘Madrid’.

‘Ik merk wel dat ik stappen heb gemaakt na de Giro’, zegt Van Poppel via de kanalen van de ploeg. ‘Die sprintetappe wil ik wel echt winnen en ik denk dat dat mogelijk is’, doelt hij op etappe achttien. 'Viviani is wel supersnel, maar ook die is te kloppen. Ik heb laten zien dat ik alleen maar beter word, dus waarom niet?’

‘Uiteindelijk wil je gewoon winnen, dus het doel is om nog sneller te worden en gewoon wedstrijden te winnen’, vervolgt Van Poppel, die het team goed helpt. Maar of dat zijn Vuelta nou geslaagd maakt? ‘Ik heb wat mooie dingen laten zien, maar ik ga honderd procent voor die sprintrit. En dan heb je nog Madrid. Ik hoop hier wel echt iets te winnen. De vorm is goed en alles loopt zoals het moet, dus waarom niet?’ (Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven