Like ons!
De Gendt, Mollema en de strijd om de bollentrui: 'Gaan er vol invliegen zaterdag'

La Vuelta

De Gendt, Mollema en de strijd om de bollentrui: 'Gaan er vol invliegen zaterdag'

Woensdag was het Thomas De Gendt die Bauke Mollema de baas was in de strijd om de bergpunten. De Nederlander had geen goede dag, maar zorgde er wel voor dat hij puntjes sprokkelde en De Gendt zo niet al te ver wegliep. Zaterdag zal die strijd beslist worden, want dan vallen er heel veel punten te verdienen.

‘Ik neem deze strijd heel serieus’, zegt Mollema tegen het AD. ‘Het gaat niet makkelijk worden, want De Gendt rijdt heel sterk en het wordt lastig hem bij te halen. Misschien als hij een slechte dag heeft en ik een goede. We gaan er gewoon vol invliegen zaterdag. Het zal lastig worden om voor de etappe te rijden met de klassementsmannen, maar wel erbij zitten en proberen De Gendt te lossen.’

Bollentruidrager De Gendt is zich bewust van het gevaar: ‘Ik denk dat dit een unieke kans is, maar zaterdag zal er hard gevochten worden. Ben King en Bauke Mollema zullen hard hun best doen om die trui te pakken. Bauke gaat niet kapot en het probleem is dat hij op de langere klimmen veel beter is dan ik. Dus ik zal een goede dag moeten hebben en dan hopen dat ik hem telkens bovenaan kan kloppen.’ (EF Education First-Drapac / Slipstream Sports)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven